Четверг, 28 марта, 2024

ADRESARE CĂTRE VETERANII STRUCTURILOR DE FORŢĂ, CETĂŢENI AI REPUBLICII MOLDOVA

Лента новостей

656565

Stimaţi camarazi, concetăţeni!

Delegaţii celei de-a 5-a Adunare Republicană a Uniunii ofiţerilor din Republica Moldova, în anul cînd marcăm 25 de ani de independenţă şi prin prisma viitoarelor alegeri prezidenţiale, ne adresăm vouă, oamenilor cu o bogată experienţă de viaţă, să demonstraţi activism civic şi politic în campania electorală.

Din anul 1991 am asistat la mai multe campanii electorale de diferite niveluri — de la cele locale pînă la cele parlamentare, în rezultatul cărora mulţi dintre cetăţenii noştri au rămas dezamăgiţi de aleşii poporului. După alegeri, activitatea mai multor candidaţi s-a dovedit a fi în contradicţie parţială sau totală cu promisiunile electorale. Mulţi dintre cetăţenii noştri pun la îndoială aptitudinile conducerii statului nostru, iar acest lucru se răsfrînge asupra procesului de migrare în masă din Moldova a populaţiei, a specialiştilor şi a tinerilor.

Vă îndemnăm să aveţi o atitudine responsabilă faţă de procesul electoral, să faceţi tot ce depinde de fiecare pentru ca să cîştige candidatul cu experienţă în conducerea ţării, care are cunoştinţe de economie şi realizări palpabile. Totodată viitorul şef al statului nu trebuie să fie dependent de oligarhi, să fie un patriot indiscutabil al Republicii Moldova, internaţionalist, pregătit să-şi asume responsabilitatea istorică în faţa propriului popor. Nu mai putem accepta să fim „alimentaţi» cu promisiuni şi pomeni electorale, iar ulterior, în următorii 4 ani să fim furaţi!

Uniunea ofiţerilor din Republica Moldova nu tolerează ideea unionismului, în orice formă şi manifestare. Vom susţine acea conducere a ţării care va consolida suveranitatea şi independenţa ţării, care va păstra principiile constituţionale ale neutralităţii, va asigura dezvoltarea economică şi creşterea nivelului de viaţă a populaţiei, va avea grijă de copii şi bătrîni. Noi considerăm că în funcţia de Preşedinte ales de popor trebuie să ajungă reprezentantul opoziţiei parlamentare de stînga.

Sperăm ca viitorul Preşedinte, împreună cu echipa sa de profesionişti, va transforma Moldova într-o ţară de care se vor mîndri toate generaţiile viitoare.

în ultimii şase ani, statul nostru se confruntă cu activităţi distructive ale falşilor democraţi, a diferitor alianţe ce influenţează negativ dezvoltarea Republicii Moldova. Statul are nevoie de un Preşedinte puternic, statalist, capabil să schimbe radical sistemul de conducere al ţării, să elaboreze perspective de dezvoltare, să definească scopuri şi obiective şi să asigure realizarea lor. Avem nevoie de un Preşedinte care va apăra statalitatea moldovenească şi religia ortodoxă, care va restabili relaţiile prieteneşti cu partenerul nostru strategic- Federaţia Rusă.

Ne adresăm cetăţenilor Republicii Moldova, veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dar şi veteranilor muncii, veteranilor şi militarilor structurilor de forţă să voteze pentru candidatul la funcţia de Preşedinte care este capabil să păstreze şi să consolideze pacea şi armonia în societate, prietenia şi înţelegerea reciprocă dintre etniile din Moldova.

Delegaţii celei de-a 5-a Adunări Republicane a Uniunii ofiţerilor din Republica Moldova

10 septembrie 2016, mun. Chişinău

Комментарии Facebook

Не пропустите

Недавние публикации