Суббота, 30 марта, 2024

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la adunarea solemnă a veteranilor Forțelor Armate și organelor de drept — GLORIA, dedicată Zilei Apărătorului Patriei

Лента новостей

În cadrul manifestării, Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova, Comandant Suprem al Forțelor Armate, a adresat un mesaj tuturor militarilor și veteranilor Forţelor Armate ale Republicii Moldova.

”Stimaţi militari! Dragi apărători ai Patriei noastre!

În preajma zilei de 23 februarie, care a fost zi de sărbătoare pentru taţii şi buneii noştri – care cîndva au purtat uniformă militară, ţin să Vă felicit şi să Vă mulţumesc din toată inima. Zi de zi aţi stat de veghe, apărînd pacea pe meleagurile noastre, iar muți dintre voi continuă să se afle şi astăzi în rîndurile Armatei Naţionale.

Republica Moldova este un stat neutru şi paşnic. Noi nu avem nevoie de pămînturi străine. Noi nu dorim să participăm la blocuri militare străine. Dar, pentru a păstra pacea şi neutralitatea, noi trebuie să avem o armată puternică, care va putea, în orice clipă, să se ridice întru apărarea graniţelor noastre.

Avem obligaţia să restabilim prestigiul profesiei de militar, autoritatea de soldat şi ofiţer al Armatei Naţionale a Moldovei.

Astăzi, în ţara noastră, această profesie a fost dată uitării. Mai mulţi ofiţeri trăiesc la limita sărăciei iar mulţi dintre ei sînt nevoiţi să renunţe la serviciu şi să părăsească ţara.
Trebuie să ţinem minte un simplu adevăr: o ţară care nu va avea grijă de propria armată, va avea grijă de o armată străină.

Încă o dată ţin să Vă adresez cele mai calde şi sincere cuvinte pentru munca Voastră asiduă. Vă promit – Patria noastră, Republica Moldova, căreia i-aţi depus jurămînt şi pentru apărarea căreia V-aţi dedicat viaţa, mereu va avea grijă şi nu va uita niciodată de voi şi de familiile voastre”.

Комментарии Facebook

Не пропустите

Недавние публикации