Пятница, 19 апреля, 2024

Declarația organizației obștești Uniunea Voluntarilor din Republica Moldova în legătură cu urzuparea puterii de Partidul Democrat.

Лента новостей

Stimați cetățeni! La 24 februarie curent poporul țării noastre a ales, în mod democratic,  deputații în Parlamentul Republicii Moldova. În sfîrșit s-a format o  coaliție, s-a convocat ședința Parlamentului și în conformitate cu Constituția, a ales Președinte Legislativului, doamna Zinaida Grecianîi și prim-ministru, doamna Maia Sandu.

Ne revoltă faptul că PDM care a respins propunerea de a forma o coaliție cu PSRM și a refuzat să transmită, așa cum cere legislația, puterea coaliției PSRM-ACUM. Mai nult decît atît, domnul Igor Dodon, este învinuit de trădare, iar Curtea Constituțională, fără nici un drept îl «demite», deși acesta a o poate face numai Parlamentul, întrunind votul unei majorități calificate de deputați.

Am fost surprinși de vestea că și domnul Plahotniuc a luptat pentru integritatea și independența Republicii Moldova. Dar se ține în secret unde și cum a făcut-o. Noi, voluntarii sîntem categoric împotriva federalizării, și spriginim declarația făcută de șeful statului că Republica Moldova nu poate fi federalizată.

Declarația PDM-ui împotriva federalizării este falsă și are caracter electoral. Drept dovadă este respingerea de către conducerea PDM a propunerii organizației Uniunea Voluntarilor ca Parlamentul să adopte o lege specială privind statutul juridic al voluntarilor de război, forța principală în lupta cu separatismul din anii 1991-1992 și consolidarea statalității Republicii Moldova. Puteți voi, membrii Partidul Democrat să pretindeți a fi patrioți ai Moldovei, așa cum este Președintele Igor Dodon, dacă nu recunoașteți rolul voluntarilor care au vărsat singe pentru integritatea și independența Republicii Moldova?

Prin această declarație noi, membrii organizației obștești Uniunea Voluntarilor recunoaștem și spriginim noua Putere, aleasă în mod democratic, și cerem ca PDM-ul să înceteze blocarea activității noului Guvern și atacurile  insultătoare la adresa domnului Igori Dodon, Președintele Republicii Moldova.

Ne adresăm către toți cetățenii să sprigine Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, noul Parlament condus de Zinaida Grecianîi și Guvernul condus de Maia Sandu  și  să nu permită a fi atrași în acțiuni provocatoare.

Consiliul Republican al organizației obștești Uniunea Voluntarilor din Republica Moldova 

Комментарии Facebook

Не пропустите

Недавние публикации