Четверг, 28 марта, 2024

A D R E S A R E A

Лента новостей

Președintelui Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, militarilor Armatei
Naționale și veteranilor forțelor armate al Republicii Moldova

Dragi prieteni! Dragi militari al Armatei Naționale și veterani a forțelor armate din Republica Moldova.

3 septembrie, conform tradițiilor deja stabilite în Republica Moldova, se marchează fondarea Armatei Naționale din Republica Moldova.

În ajunul acestei date remarcabile de către popor, mă adresez din numele Comitetului Executiv al Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, și personal de la mine în calitate de președinte al UO din RM, față de toți, care servesc patria în Armata Națională al Republicii Moldova și cei ofițeri, care în Moldova poartă epoleț sau care se află în rezervă, vreau să-mi exprim aprecierea și satisfacția profundă, pentru a cea contribuție națională adevărată, care se depune prin toată frăția militară a țării, în scopul minunatelor aspirații patriotice, destinate slujirii patriei sale și poporului său, pentru atribuțiile jurămîntului și datoria militară.

Servind Patria cu credință și adevăr, Dumneavoastră Stimați prieteni, ajutați la consolidarea suveranității și independenței statutului nostru Republica Moldova.

În toate timpurile poporul din Republica Moldova, cu o stimă și dragoste se atîrnă față de cetățean care poartă uniforma militară și care a ales această profesie demnă de a apăra Patria.

Serviciul în armată, pe dreptate se consideră, respectat atractiv și necesar.

O astfel de opinie și evaluare, în cea mai mare măsură este corectă, deoarece oamenii în epolețe, de regulă sunt oamenii de mare onoare, demonstrînd devotamentul față de profesie, avînd responsabilitate excepțională și curaj, în îndeplinirea datoriei sale, cultură profundă și bunăstare umană față de concetățeni.

Anume aceste abilități se consideră indicative și exemple a patriotizmului adevărat și care sunt necesare în deosebi astăzi, pentru unirea și consolidarea nu numai a militarilor, dar și toți cetățenii țării noastre, indeferent de apartenența lor națională, religie sau situația socială.

Permiteți dragi colegi, stimați prieteni și asociați, să Vă doresc personal dumneavoastră și familiilor voastre, sănătate, bunăstare, pace și succes, speranță și încredere, că țara noastră Republica Moldova, neaparat va fi o țară liberă și prosperă.

Cu stimă și respect,

Victor Gaiciuc,
preşedinte al Uniunii Ofiţerilor
din Republica Moldova,
general de brigadă

Комментарии Facebook

Не пропустите

Недавние публикации