Пятница, 29 марта, 2024

Adunarea Ofiţerilor în cadrul Consiliului Republican a Ofițerilor și Veteranilor în rezervă al UORM

Лента новостей

Conform Statutului Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, la 27 februarie 2023 a avut loc ședință a Consiliului Republican UORM.

La desfășurarea celei de-a 42-a reuniune au participat membrii Biroului, Comitetului Executiv, Consiliului Republican și președinții organizațiilor teritoriale raionale și orășenești, precum și reprezentanții organizațiilor asociate de ofițeri în rezervă, veterani militari și organelor de drept, care fac parte din structura UORM.

În total, peste o sută de ofițeri reprezentând toate organizațiile primare din toate raioanele republicii, asociați veteranilor armatei, organelor de drept, grăniceri, marinari, carabinieri, afganistan, participanți la conflictul transnistrean și alte asociații obștești.

Raportul rezultatelor activității Biroului, Comitetului Executiv și Consiliului Republican al Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, pentru anii 2021-2022, privind scopurile și obiectivele organizațiilor primare teritoriale din raioane și orășenești ale UORM, pentru anii 2023-2024, a fost relatată de președintele Uniunii Ofițerilor, general de divizie, Victor Gaiciuc. Prin care au fost analizate activitățile organizațiilor primare teritoriale pentru nominalizată și reflectate evaluările și recomandările relevante.

Atenția Comitetului Executiv și a Consiliului Republican în perioada trecută a fost îndreptată către implementarea principalelor obiective ale UORM:

  • — implementarea și protecția drepturilor și libertăților legale civile, economice, sociale, morale și culturale ale veteranilor și membrilor UORM și ale familiilor acestora;
  • unificarea și adunarea ofițerilor pe ideile de a sluji Poporului, Patriei și fidelitatea Jurământului;
  • contracararea politicii de ură etnică, criminalitate, corupție și fărădelege;
  • organizarea educaţiei spirituală și patriotică în deosebi a tineretului și populaţiei ţării;
  • extinderea relaţiilor internaţionale, întărirea păcii şi a prieteniei între popoare.

Pe parcursul desfășurării ședinței Consiliului Republican UORM, au luat cuvântul peste zece lideri ai organizațiilor teritoriale primare și activiștii veterani asociați ai Uniunii Ofițerilor.

A participat și membru de onoare al cincilea Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, care și-a împărtășit opinia despre situația economică, socială și problemele materiale și juridice veteranilor din țară.

Totodată, a fost prezent la finele ședinței, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, care a salutat membrii Consiliului Republican și invitații unde a declarat o evaluare a evenimentelor care au loc în țară.

Întrunirea Ofițerilor organizațiilor primare teritoriale de veterani a stabilit următoarele scopuri și obiective permanente principale pentru activitatea Consiliul Republican al UORM pentru 2023-2024:

  1. Apărarea membrilor UORM, soluționarea și implementarea acestora în scopul protecției drepturilor și libertăților legale civile, economice, sociale, morale, materiale, culturale ale ofițerilor veterani și familiilor acestora. În aceste acțiuni, acordând o atenție deosebită veteranilor și invalizilor care au participat în al doilea Marele Război Mondial, soldaților afgani și participanților la conflictul transnistrean;
  2. Educația patriotică a tinerii generații, păstrarea tradițiilor și memoria istorică a eroilor, strămoșilor, părinților și bunicilor noștri care au învins fascismul;
  3. Activități de protejare și consolidarea neutralității, statalității, suveranității, independenței și integrității teritoriale ale Republicii Moldova;
  4. Consolidarea unității ofițerilor și veteranilor în rezervă, demonstrarea exemplară a caracterului de bărbăție, respectând nobila misiune de recunoștință a cetățenilor pentru activitatea ideologică publică și promovarea transparentă în prosperarea societății noastre;
  5. Extinderea relaţiilor bilaterale internaţionale cu alte asociații obștești, promovarea prieteniei între popoare și întărirea păcii.
  6. Respectarea religiei creștine, aplicarea noilor idei naționale în vederea ridicării devotamentului, patriotismului și prestigiului serviciului de ofițer în țara noastră — Republica Moldova.

Consiliul Republican al Uniunii Ofițerilor
din Republica Moldova

Комментарии Facebook

Не пропустите

Недавние публикации