Среда, 13 марта, 2024

INFORMATIE privind participaria membrilor uniunei ofiterilor din Republica Moldova (UORM) la festivitatile consacrate aniversarii a-71 ani a Marei Victorii asupra fascizmului

Лента новостей

DSC_2328

La 9 mai  in  scuarul  teatrului  de opera  si balet Maria  Biesu s- au  adunat  mai  mult  de  o suta de  ofiteri si militari  de  alte grade, care  prezentau  diverse  genuri  a fortelor armate sovietice  precum  si  a  armatei nationale. Multi   din ei  aveau  in mina  fotoportrete  a  parintelor  si rudelpor  cazuti  pe cimpul  de lupta  in  marele  razboi  pentru apararea  patriei   (1941-1945).

Membrii  uorm  au fost in fruntea  coloanei  de zeci  de  mii  de  participanti,  care  se  indreptau  la depunerea  florilor si coroanelor  la memorialul  central  a gloriei  militare  din  Chisinau   «Eternitate».  Pe  tot  prelungul  miscari,  cetatenii chisinaului  si oaspetii  capitalei , de pe  trotuarele  strazilor, cu aplauze, ovatii si  flori, pina la memorial, salutau militarii si participantii marsului. Cei mai activi membri ai aparatului central şi sectoarelor al mun. Chişinău au fost invitaţi să participe la recepţia organizată în incinta Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

Conform informatiilor presedintelor organizatiilor  raionale a uniunei  ofiterilor din republica moldova,  participarea membrilor uorm  la masurile  consacrate  zilei marei  victorii,  a fost marcata in toate  raioanele.

Комментарии Facebook

Не пропустите

Недавние публикации