Воскресенье, 14 апреля, 2024

Adresarea Asociațiilor de veterani, în legătură cu apelul public făcut de unii veterani de război minoritari, care au chemat combatanții la un protest, pentru duminică, 17 mai 2020

Лента новостей

Noi, majoritatea veteranilor din Republica Moldova, venim cu unele precizări.

Acest grup nu reprezintă vocea tuturor asociațiilor de veterani și nu au discutat această intenție cu președinții, dar nici cu membrii organizațiilor, fapt care spune despre lipsa unor motive clare pentru astfel de acțiune. Chiar dacă unii din acești veterani, au fost membrii grupului de negocieri la Guvern, în discuțiile din luna martie, care au fost urmate de unele măsuri de soluționare a unor probleme comunicate atunci, interesul lor politic este evident.

Comunicam din numele asociațiilor obștești menționate în acest apel despre faptul că problemele cu care ne confruntăm sunt înaintate în cadrul Consiliului Național al veteranilor, au fost examinate și unele din ele soluționate. Suntem conștienți de faptul că în perioada pandemiei, multe din activități au fost sistate, iar prioritar a fost sănătatea oamenilor.

Acum ca niciodată este nevoie de consolidarea societății și de susținere, nu de dezbinare, iar noi optăm pentru o comunicate cu autoritățile țării, căci problemele dese ori nu se soluționează în cadrul protestelor din Piața Marii Adunări Naționale, dar la masa de dialog.

Venim cu o rugăminte pentru toți colegii noștri, veterani din toată țara. Vă rugăm să nu reacționați la provocările care au în spate alte interese și care politizează activitatea asociațiilor pe care le reprezentăm. Noi am luptat pentru independența și integritatea statului, pentru valorile naționale și pentru pace, dar niciodată nu am reprezentat culorile și interesele politice. Din acest considerent, ne exprimăm dezacordul cu mesajul acestui grup și rugăm membrii asociațiilor obștești din toată țara să nu se expună riscului.

Stimați veterani, suntem în perioadă de pandemie, iar adunările în grupuri mari prezintă un pericol de infectare cu virusul Covid-19. Vă îndemnăm să respectați măsurile care vor rămâne în vigoare după sistarea stării de urgență, să stați acasă lângă cei dragi și să dați un exemplu de solidaritate și respect pentru cei din prima linie, care în această perioadă au depus o muncă enormă.

Problemele pe care le avem sunt comune, iar noi ne vom implica împreună la rezolvarea lor, prin metode oficiale, pașnice și civilizate.

Asociația Obştească „Uniunea Naţională a Veteranilor Războiului pentru Independenţa Republicii Moldova”
Președinte — Radu Prisac

Asociația veteranilor și pensionarilor MAI
Președinte — Alexei Armaș

Uniunea Veteranilor de Război din Afganistan din RM
Președinte  — Mocan Mihail

Asociația Obștească “Federația veteranilor și rezerviștilor structurilor de forță ale RM
Președinte — Anatol Cociug

Asociaţiei veteranilor de război pentru independența Republicii Moldova, platoul Coșnița
Președinte — Mihai Rotari

Asociația Obştească Uniunea Veteranilor „Sfîntul Gheorghe Biruitorul”
Președinte — Victor Alerguș

Uniunea Ofiţerilor din Republica Moldova
Prim-vicepreședinte — Condratenco Ghenadie

Asociația Veteranilor Rărboaielor și Conflictelor Armate Locale din RM
Președinte  — Corjan Anatolii

Комментарии Facebook

Не пропустите

Недавние публикации