Суббота, 27 июля, 2024

Stimați veterani de război, Stimaţi cetăţeni!

Лента новостей

Asociația Obștească Uniunea Ofiţerilor din Republica Moldova, întrunește peste 16.000 de membri și asociați din cadrul armatei, poliției, grănicerilor, carabinerilor, flotei maritime, veterani a războaielor locale și altor Asociaţii şi Uniuni obștești, care au participat pe parcursul istoriei la diferite conflicte militare și au dat dovadă de credință, devotament, sacrificiu și eroism, pentru integritatea şi independența Republicii Moldova, atît și pentru alte țări unde au fost inrolati dupa necesitate. Toți aceşti ofițeri, generali şi soldaţi, indeferent de timp și locul serviciului militar, au îndeplinit o misiune nobilă și cu cinste au reprezentat şi apărat interesele țării noastre.

De la constituirea Asociaţiei pe parcurs la — 22 de ani, ofiţerii în rezervă din cadrul Uninii Ofițerilor RM, promovează în societate idiologii a istoriei, tradiții militare, activități glorioase patriotice, în scopul cultivării demnității naționale, educației tinerii generații, abordînd spiritul de devotament, patriotism, onoare şi eroism, creează condiții pentru inspirația morală — psihologică şi sociala a veteranilor și pensionarilor militari şi organelor de drept.

La moment veteranii de război se confruntă cu grave probleme de sănătate, din cauza rănilor primite pe cîmpul de luptă, din motivul nivelului social de trai, mulți dintre ei nu sunt în stare să muncească și au nevoie permanentă de tratament medical, achitarea facturilor de întreținere. Bineînțeles, că veteranii de război primesc ajutor din partea statului în limitele care este posibil, dar nevoile lor obiective sunt mult mai mari, mulți din veterani sunt în grad de dizabilitate, afectiuni generale și gravi bolnavi, dar familiile lor nu au această posibilitate de tratament permamnent medical.

Cu această ocazie importantă, AO Uniunea Ofițerilor din RM, în parteniriat cu AO Liga Cavalerilor Ordinelor „Ştefan cel Mare”, AO Uniunea Veteranilor ”Sf. Gheorghe Biruitorul” şi AO Uniunea Veteranilor Războiului din Afganistan al RM, în aceste diferite perioade interveneau și lansau apeluri de fiecare dată către societate și agenții economici, să vină cu un ajutor material pentru cei care au plătit cu propria viaţă şi sănătate pentru integritatea și independența Republicii Moldova.

Astăzi 29 decembrie 2022, am invitat veterani de război a mai multor Asociaţii şi Uniuni la acest forum ”Din Inimă și Suflet”, prin care am fost auziți, de către ”NGM Cmpany” SRL, partener privat al SA ”Loteria Națională a Moldovei”, unde am fost felicitaţi cu sosirea Anului Nou — 2022 şi care a oferit un ajutor material pentru — 100 de veterani al Structurilor de Forţelor şi Organelor de Drept, prin care fiecare din ei au primit cite — 500 lei, ce a constituit suma de — 50.000 lei. Totodată, ţin să menţionez că pe parcursul perioadei de — 3 ani de conlucrare comună, acest partener privat menţionat, a acordat ajutor material veteranilor de război în sumă totală de peste — 450.000 lei.

Din numele tuturor veteranilor, multumim anticipat din suflet, pentru asistență și conlucrare, directorului NGM Company, dlui Plamen Milanov, in semn de inalta apreciere si recunostinta, prietenie si fidelitatea veteranilor de razboi, Asociatiile nominalizate si Comitetul Executiv al UO RM, cu ocazia aniversarii jubeliare «22 ani al Uniunii Ofiterilor’ a decernat «NGM Company» SRL, cu «Insigna de aur» al Uniunii Ofiterilor din Republica Moldova.

Insa, cu regret, conform noului proiect de lege care deja a fost votat în a duoa lectură in Parlament, aceste companii în continuare nu vor mai avea posibilitatea si dreptul juridic de publicitate pe acest segment si sa acorde sponsorizări şi asistenţă materială nici veteranilor de război. In acest context, cu părere de rău veteranii au rămas fără speranţă de viitor si înaintăm nemultumiri actualului Guvern şi Parlament al Republicii Moldova, pentru aşa atitudine iresponsabilă.

Cu respect,

Comitetul Executiv, copreşedinte al Uniunii Ofiţerilor din Republica Moldova, colonel în rezervă,

Nicolae Macovei

Комментарии Facebook

Не пропустите

Недавние публикации